tisdag 18 augusti 2009




Takpannorna börjar komma på plats och husfärgen är bestämd.





Elektrikern har varit hos oss en vecka och delar av panelen börjar få färg.





Det var väldigt länge sen det blev uppdaterat här. slänger in en massa bilder så det syns lite vad som hänt.

torsdag 25 juni 2009

Bröllopsdag

Igår firade vi vår nionde bröllopsdag. Jag visste inte vad vi skulle göra utan fick bara instruktionerna att ha byxor på mig, inte sätta upp håret och infinna mig på loftet kl 18.

Jag och Emil väntade och tittade, tillslut kom det en mmmyke!!! (motorcykel) och på satt PAPPA (Erik) Emil tjöt av förtjusning (nästan lika högt som han skrek kakka bland de nästan tama statsfåglarna tidigare på dagen).
Snart kom farmor och det forna bröllopsparet gled iväg. Lite läskigt var det, men efter ett tag kunde jag slappna av lite i alla fall. Vi åkte och åt OTROLIGT gott på Fataburen på läckö. Kan verkligen rekommenderas. Lite pengar kostade det naturligtvis men var otroligt gott och middagen bestod av genomtänkta smakupplevelser.
Efter en ganska lång middag med lyssnande av övning till operan utanför fönstren bar det av in på slottet. Klockan var nu ganska mycket och Erik fick nyckeln. Det vara bara vi och hela slottet helt själva. När vi kom upp på fjärde våning som var nedsläkt med rullgardiner för fönstren blev det lite läskigt. Men vi såg inga spöken. Om någon gömt sig någonstanns och hoppat fram hade jag nog kastat mig ut genom närmsta fönster :)
En underbar kväll avslutades med motorcykeltur hem igen till en trött men nöjd barnvakt.

onsdag 24 juni 2009

Planlösning

Klicka på bilden så syns det bättre.

Gullunge


Var bara tvungen att visa vår gullunge.
Det är ju så många som ville se honom på Lovisas bröllop.
Det ni ser i bakgrunden är bakom scenen på Läckö vid midsommar, UNDRAR varför de inte visade det i tv? Men Emil visade de tydligen, har jag hört. Jag såg honom aldrig men svågern gjorde det påstår han.

Tapeter


Jag vet att det är lite knasigt att tänka på tapeter när asnickarna håller på att göra gavlar på huset och vi inte enns har något bjälklag eller någon isolering. Men det skall väl börjas i tid. Såg ett snyggt scrappapper på panduro och fick en idé. Om man tar en vanlig billig Borosan eller Decoramatapet med enkelt blommönster på och målar lite på den så blir den mer personlig... ja typ på pappret. Jag skall göra så i ett ytterhörne mellan hallen och storarummet. Men just det, ni har ju inte sett några ritningar, det får vi ändra på.

tisdag 16 juni 2009

Hur hinner ni?




Oj vad länge sedan det var vi var inne här inser jag när jag läser alla andra flitiga bloggares inlägg... men HUR hinner ni?

Jaja, arbetet med huset flyter på nu igen efter en veckan paus. Råsponten är på själva huset och imorgon blir det papp och läkt.
Vi håller på att försöka hinna med att flytta ner till loftet men är inte riktigt där än. Har en alldeles ny, underbar säng som står och väntar på oss där. Jag har aldrig tyckt om den vi köpte när vi gifte oss så det skall bli underbart att nu efter snart 9 år få en ny. :)

Idag hade Emil midsommarfirande på dagis med dans runt midsommarstången. Han ställde sig i mitten av ringen framför dragspelstanten och DANSADE och dansade och dansade. Alla andra barnen dansade runt med sina föräldrar och far och morföräldrar men inte Emil inte :) Sedan när alla dansat klart gick han iväg och lekte själv, vaddå mamma, pappa och farmor? Det är roligare att köra buss! Det är ganska skönt att han är så självständig men ibland kanske han kunde vara lite mammig... eller?

söndag 7 juni 2009

Takstolar


Nu har äntligen takstolarna kommit på plats. Det tog ca 10-12 timmar under 2 dagar med en kanonbra kille med kranbil från backgårdens bygg.

torsdag 28 maj 2009

Carport


Nu har carporten fått form oxå och vindduken är snart på plats. Tänk vad knappt 5 dagar
med 2 snickare gör... nästa vecka kommer takstolarna
och veckan därpå kommer fönstren, sen är det bara resten kvar :)

Klurit det där med att bygga hus.



Emil ville gärna vara med och snickra men insåg att det var bäst att först kolla hur pappa gjorde.

onsdag 27 maj 2009

Före/Efter


För att visa lite hur det såg ut innan vi började... Det är samma tall med gult band som man ser på båda bilderna. Det med orörd mark är från hösten -08 och vägen kom till under jul och nyår -08/09. Det kommer motsvarande bilder snart på hur det ser ut idag.

Stomresning

Nu händer det mycket som syns varje dag.