torsdag 28 maj 2009

Carport


Nu har carporten fått form oxå och vindduken är snart på plats. Tänk vad knappt 5 dagar
med 2 snickare gör... nästa vecka kommer takstolarna
och veckan därpå kommer fönstren, sen är det bara resten kvar :)

Klurit det där med att bygga hus.



Emil ville gärna vara med och snickra men insåg att det var bäst att först kolla hur pappa gjorde.

onsdag 27 maj 2009

Före/Efter


För att visa lite hur det såg ut innan vi började... Det är samma tall med gult band som man ser på båda bilderna. Det med orörd mark är från hösten -08 och vägen kom till under jul och nyår -08/09. Det kommer motsvarande bilder snart på hur det ser ut idag.

Stomresning

Nu händer det mycket som syns varje dag.

måndag 25 maj 2009

Platta

Plattan blev klar till slut och ser riktigt bra ut.

fredag 15 maj 2009

Åskådare


Tyson undrar vad husse håller på med egentligen.

Gjutning

När gjutningen väl kom igång var "gubbarna" så upptagna så de knappt hann äta på hela dagen.

Äntligen


Betongen blev lite sen men här är den på gång :)

Gjutningsbilder


Det här kortet är tagit dagen innan gjutningen i söndags alltså.

måndag 11 maj 2009

Det gick bra!

Gjutningen igår gick bra. Den började dock inte så bra efter ett missförstånd vid beställningen av betongen. Så starten blev ca 2 timmar sen och då följaktigen även slutet, vi packade ihop vid halvsex tiden. Men "gubbarna" var goa och glada endå. Men undrade om vi verkligen tänkt igenom vem som skulle städa (de tyckte det blev stort).
Vi hade tänkt oss ett avtryck av lillkillens hand i pannrummet, men betongen hade bränt så mycket att det inte gick. annars gick allt som planerat.

söndag 10 maj 2009

Har ni inte kommit längre?

De orden sa en kompis när jag stolt svarade på frågan hur det går med huset. Mitt svar var glatt och lite stolt "vi skall gjuta på Måndag". Där fick man... Men det känns verkligen som att det tråkigaste snart är gjort.
Jag och min man håller på att bygga ett hus och har tagit på oss att göra mycket själva. Vi började i höstas med att ta net en granplantering och elda upp riset- vilket jobb bara det var! Sen dess har vi fyllt varje ledig stund med att gjora en väg, grävt- och packat mackadam, grävt ner trekammarbrunn, dagvatten, ställt ut kant element, isolerat, bockat armering, armerat.
Oh, det skall bli så skönt imorgon kväll. När det tråkigaste jobbet är gjort!!! Den berömda gjutarfebern är här. Gubben min är ute och kollar så allt är okej. Klockan kvart i sju kommer två betongkillar från jobbet och halv åtta första betongbilen.